Spotlight

Spotlight – Leonard Cohen – 17 december 2023

Met SPOTLIGHT zetten we telkens 1 singer-songwriter op een speciale manier centraal. Liedjes van de singer-songwriter worden uitgevoerd en een keur van dichters en spoken-word artiesten zullen zijn werk dichterlijk beschrijven, als een soort van ode aan de artiest zelf en zijn/haar repertoire.

Wegens ziekte/herstel van de zanger van de band Sustain, komt de Spotlight voorstelling van 5 november te vervallen.

De Spotlight op Leonard Cohen is verzet naar zondag 17 december. Sustain is dan weer van de partij. Op 5 november is er geen Spotlight voorstelling.

Leonard Cohen was een Canadese folk singer-songwriter, dichter en schrijver. Hij had hits met onder andere Suzanne, Halleluja en So Long, Marianne. Eind jaren zestig breekt hij door, terwijl hij al halverwege de dertig is. Hij blijft populair tot aan het eind van zijn leven en is in 2016 zelfs de oudste artiest met een nummer 1 album.

De ode aan Leonard Cohen wordt muzikaal gebracht door de band Sustain. Verder treden op zanger Patrick en spoken-word artiest Jasper dePlume.

Locatie: Pand P, Leenderweg 65, Eindhoven.
Tijd: start om 14.30 uur.
Tickets: klik hier.

Ben er snel bij, er zijn maar een beperkt aantal plaatsen.


Allemaal hebben we wel een lied waaraan we speciale herinneringen hebben of een zanger waar we fan van zijn of waren. Niet alleen de muziek trekt, maar ook de tekst van de songs. Deze is als een soort van poëzie met muziek.

Door bij Spotlight nu muziek met poëzie met elkaar te verbinden willen we de poëzie van de liedteksten naar voren halen. En laten beleven dat een gedicht net als een lied, gevoelens, toestanden, gebeurtenissen, processen, ideeën, waarnemingen enzovoorts op kan roepen.

Met Spotlight zetten we in nu nog 5 geplande bijeenkomsten telkens 1 singer-songwriter op een speciale manier centraal. Liedjes van de singer-songwriter worden uitgevoerd en een keur van dichters en spoken-word artiesten zullen zijn werk dichterlijk beschrijven, als een soort van ode aan de artiest zelf en zijn/haar repertoire.


Op 12 maart 2023 was de eerste Spotlight. Centraal stond Jaques Brel. De levensavonturier die met zijn chansons over de liefde, dood en alledaagse belevenissen van gewone mensen, veel fans verwierf.

Voor een bijna volle zaal, werd de ode met optredens met liedjes en poëzie, met veel enthousiasme ontvangen. Voor foto’s, kijk op deze Facebookpagina.

Voor ons een goede start en vertrouwen in de volgende Spotlight.


Op 11 juni 2023 was de tweede Spotlight. Centraal stond Neil Young. Hij heeft prachtige muziek gemaakt van country rock tot country folk en met teksten die het leven en de mensen van de Amerika’s bezingen.

Op deze Spotlight speelde o.a. Michiel Walter liedjes van deze muzikale held en brengen dichters en performers een ode aan zijn werk.


Na eerdere edities rond Jacques Brel en Neil Young stond op 3 september 2023 Amy Winehouse in de Spotlight. Deze Engelse jazz- en soulzangeres debuteerde op haar negentiende met het album Frank en in 2006 de cd Back To Black. Haar muziek heeft invloeden van jazz, hiphop, blues en soul. Ze begon met het schrijven van gedichten, die ze later omzet in liedteksten. In 2011 op 27-jarige leeftijd overlijdt ze.

De ode aan Amy werd onder andere vormgegeven door Linda & Friends met een selectie uit het repertoire van Amy Winehouse en spoken-word artiest Cat Bam.