Spotlight

Spotlight Neil Young – 11 juni 2023

Neil Young heeft prachtige muziek gemaakt van country rock tot country folk en met teksten die het leven en de mensen van de Amerika’s bezingen.

Op deze Spotlight speelt o.a. Michiel Walter liedjes van deze muzikale held en brengen dichters en performers een ode aan zijn werk.

Datum: 11 juni 2023
Locatie: Pand P, Leenderweg 65, Eindhoven
Aanvang: 14.30 uur, zaal open 14.00 uur
Eindtijd: 17.00 uur
Tickets: € 10,- (+servicekosten) en zijn vanaf 8 mei verkrijgbaar via: https://shop.ikbenaanwezig.nl/…/event/spotlight-neil-young

Beperkt aantal plaatsen, reserveren gewenst.


Allemaal hebben we wel een lied waaraan we speciale herinneringen hebben of een zanger waar we fan van zijn of waren. Niet alleen de muziek trekt, maar ook de tekst van de songs. Deze is als een soort van poëzie met muziek.

Door bij Spotlight nu muziek met poëzie met elkaar te verbinden willen we de poëzie van de liedteksten naar voren halen. En laten beleven dat een gedicht net als een lied, gevoelens, toestanden, gebeurtenissen, processen, ideeën, waarnemingen enzovoorts op kan roepen.

Met Spotlight zetten we in nu nog 5 geplande bijeenkomsten telkens 1 singer-songwriter op een speciale manier centraal. Liedjes van de singer-songwriter worden uitgevoerd en een keur van dichters en spoken-word artiesten zullen zijn werk dichterlijk beschrijven, als een soort van ode aan de artiest zelf en zijn/haar repertoire.


Op 12 maart 2023 was de eerste Spotlight. Centraal stond Jaques Brel. De levensavonturier die met zijn chansons over de liefde, dood en alledaagse belevenissen van gewone mensen, veel fans verwierf.

Voor een bijna volle zaal, werd de ode met optredens met liedjes en poëzie, met veel enthousiasme ontvangen. Voor foto’s, kijk op deze Facebookpagina.

Voor ons een goede start en vertrouwen in de volgende Spotlight op 11 juni 2023. Dan staat Neil Young centraal.